Home » Sprema se katastrofa: “Ne” ludilu Zelenskog

Sprema se katastrofa: “Ne” ludilu Zelenskog

Piše INFO

Visoki izvor u ruskom Ministarstvu odbrane izjavio je da će se nova kontraofanziva završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu – krajnjim porazom ukrajinskih oružanih snaga, piše “Sputnjik Internešenel”.

Ukrajinski premijer Volodimir Zelenski rekao je nemačkom listu “Bild” u utorak da njegova zemlja već ima novi plan za kontraofanzivu protiv ruskih snaga, ali da joj je potrebno naprednije zapadno oružje.

“Zbog ovakvih netrivijalnih pristupa u vojnom planiranju, nema sumnje da će se sprovođenje novog plana Zelenskog za kontraofanzivu završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu konačnim porazom Oružanih snaga Ukrajine i početkom puta ka miru pod ruskim uslovima”, rekao je novinarima visoki izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.
Prema izvoru, “u nedostatku dobrovoljaca u Ukrajini voljnih da svojim životima i zdravljem produže ludilo Zelenskog, kijevski režim popunjava ogroman nedostatak osoblja u ukrajinskim oružanim snagama svežim topovskim mesom, promovišući zakon o masovnoj obaveznoj mobilizaciji građana”.

Izvor Sputnjika je naveo da se Zelenski u potpunosti oslanja na Zapad da obezbedi neophodno oružje za stotine hiljada regruta i dodaje da odavno Ukrajini ništa nije ostalo svoje.

Ishod prethodnog kontraofanzivnog plana predsednika Zelenskog 2023. godine, koji on eufemistički naziva “ne tako uspešan”, rezultirao je smrću i teškim ranjavanjem preko 166.000 ukrajinskih vojnika, kao i gubitkom 789 tenkova, 2.400 drugih oklopnih vozila, i 132 aviona, podseća “Sputnjik Internešenel”.

Slične novosti

Komentari