Home » “Rusija sada napada dan i noć”

“Rusija sada napada dan i noć”

Piše INFO

Situacija u zoni Specijalne vojne operacije i dalje je teška za ukrajinske trupe, izjavio je Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, istakavši da ruske trupe imaju prednost “u vazduhu, projektilima i artiljerijskoj municiji”.

“Rusija sada napada dan i noć, koristeći jurišne grupe sa podrškom oklopnih vozila. Njihov cilj se nije promenio – žele da dođu do administrativne granice Donjecke oblasti”, naveo je Sirski na Telegramu.

Prema njegovim rečima, za Oružane snage Ukrajine posebno je teško u pravcu Bahmuta, u oblastima istočno od Časovog Jara i Kleščejevke.

Dodao je da je situacija i dalje napeta u limanskom, orehovskom i hersonskom pravcu, kao i na području Berdičeva, Orlovke, Vodjanog i Pervomajskog.

Savetnik lidera Donjecke Narodne Republike (

“Od naših pozicija do samog grada ostalo je oko pola kilometra”, poručio je Gagin.

Dodao je i da je ruska vojska blizu preuzimanja vatrene kontrole nad svim putevima koje ukrajinska vojska koristi za snabdevanje trupa u Časovom Jaru, što znači da bi uskoro mogli da im otežaju logistiku.

Penzionisani major Oružanih snaga Ukrajine Igor Lapin rekao je da će Časov Jar imati sudbinu Avdejevke i Bahmuta, napomenuvši da je takav zaključak izveo na osnovu izveštaja o odbrambenim problemima sa kojima se suočavaju ukrajinske jedinice.

Časov Jar je, podsetimo, bitan logistički centar za ukrajinsku vojsku još od 2014. Ipak, nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad putevima koji vode u njega, mesto je počelo da gubi na strateškom značaju za Ukrajince.

Slične novosti

Komentari