Home » POLICAJCIMA PRIJETIO MOTORNOM PILOM, PA IH POKUŠAO PREGAZITI TRAKTOROM:

POLICAJCIMA PRIJETIO MOTORNOM PILOM, PA IH POKUŠAO PREGAZITI TRAKTOROM:

Piše INFO

Protiv Bojana Lazića (32) iz Broda podignuta je optužnica zbog sumnje da je upaljenom motornom pilom napao policajce, a zatim traktorom pokušao pregaziti druga dva policajca.Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a potvrdio ju je Osnovni sud u Derventi.

Incident se desio početkom juna ove godine, a Lazić i njegov otac su uhapšeni nakon filmske potjere kroz šumu.

U hapšenju Lazića bila je angažovana i Jedinica žandarmerije Policijske uprave Doboj.Policiji u Brodu 2. juna G.M. je prijavio da su njegovoj šumi odvija bespravna sječa stabala.– Na lice mjesta, u šumu Koraće, izašli su policajci K.Ž. i P.Z. iz Broda i zatekli Bojana i njegovog oca Branu Lazića kako bespravno sijeku stabla. Oni su se njima predstavili kao policajci s namjerom da ih legitimišu – navedeno je u optužnici.Filmska potjeraMeđutim, tada nastaje prava drama, koja se, na sreću, završila bez težih posljedica. Naime, došlo je do filmske potjere između lopova i policajaca, ali i do potezanja pištolja.– U tom momenu Bojan Lazić, koji je bio udaljen na oko pet metara od policajaca, u ruke je uzeo motornu pilu i stavio je u pogon, te se okrenuo prema policajcima. Pilu je podigao u visni prsa i policajcima glasno rekao: „’Ajde“ – precizirano je u optužnici.On je zatim s upaljenom pilom krenuo u pravcu policajaca K.Ž. i P.Z, prišavši im na udaljenost od tri, četiri metra.

To je kod policajaca izazvalao osjećaj ugroženosti i straha, te su mu izdali jasno i glasno naredbu da stane i da ugasi motornu pilu, na što se Lazić oglušio i nastavio kretanje s upaljenom motornom pilom prema policijskim službenicima.– Nakon toga policajci su, plašeći se za svoj život, potegli službene pištolje i usmjerili ih prema Laziću i ponovo jasno i glasno naredili da stane i odloži motornu testeru, na šta se isti oglušio, te je s motornom pilom sjeo u traktor i pobjegao s lica mjesta – piše u optužnici.Skok u rastinjePomenuti policajci su odmah obavijestili policijsku stanicu o tome šta se desilo, pa su angažovani i pripadnici Jedinice žandarmerije.– Lazić je, upravljajući svojim traktorom i tako bježeći od policijskih službenika, na šumskom putu u mjestu Donja Barica naišao na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, M.D. i Ž.V, koji su u službenim uniformama pružali pomoć policijskim službenicima Policijske stanice Brod u pronalaženju i njegovom hapšenju – navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.Pomenuti pripadnici Žandarmeriju su sa udaljenosti od oko desetak metara jasno i glasno izdali naređenje Laziću da se zaustavi.– Policajac M.D. je podigao ruku, dok je Ž.V. usmjerio svoje oružje u pravcu osumnjičenog, na šta se osumnjičeni Lazić oglušio na izdato naređenje i nije zaustavio. Dodao je gas i svojim traktorom, bez namjere zaustavljanja, produžio kretanje navedenim putem u pravcu policajaca koji su stajali na putu – piše u optužnici.Kada su policajci shvatili da Lazić nema namjeru da se zaustavi, M.D. je skočio u rastinje s desne, a Ž.V. u rastinje s lijeve strane puta. Ubrzo poslije toga Bojan je pronađen i uhapšen.

Njegov otac je u ovom metežu takođe pobjegao, ali ga je policija kasnije pronašla i uhapsila.

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj su rekli da je počinio u sticaju dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.Oni su dodali da se protiv njega vodi sudski postupak u Osnovnom sudu u Derventi.

Slične novosti

Komentari