Home » Novitović: Ni u jednoj lokalnoj zajednici nije bilo potrebe za intervenisanjem Civilne zaštite

Novitović: Ni u jednoj lokalnoj zajednici nije bilo potrebe za intervenisanjem Civilne zaštite

Piše INFO

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je da nijedna lokalna zajednica nije dostavila vanredni izvještaj, što znači da ni u jednoj lokalnoj zajednici nije bilo potreba za intervenisanjem pripadnika Civilne zaštite, kako lokalnih zajednica, tako i Republičke uprave.

Novitović je rekao da je stanje redovno i podsjetio na najave Hidrometeorološkog zavoda da će biti padavina, ali da nisu obilne, niti većeg intenziteta.

  • Јavljaće se, kako su naveli, periodično u određenim dijelovima, čak je za Hercegovinu izdat narandžasti metoalarm, što znači nadolazeća opasnost, ali ništa alarmantno ni u jednoj lokalnoj zajednici ni sa aspekta ranog upozoravanja, niti sa aspekta prijavljenog vanrednog događaja kroz redovne ili vanredne izvještaje lokalnih zajednica prema Republičkoj upravi civilne zaštite – naglasio je Novitović za Srnu.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, saobraćaj je otežan na širem području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, saopšteno je večeras iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Slične novosti

Komentari