Home » Miličević: Teško ide postizanje kompromisa opozicije za izbore u Banjaluci

Miličević: Teško ide postizanje kompromisa opozicije za izbore u Banjaluci

Piše INFO

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da će opozicione stranke imati dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnike i gradonačelnike u više od 90 odsto lokalnih zajednica u Srpskoj, ali da teško ide postizanje kompromisa kada je riječ o Banjaluci, dok u Bijeljini postoje problemi u komunikaciji SDS-a i PDP-a.

Nije dobra poruka da ne idemo sa zajedničkim kandidatom u Banjaluci, ali očigledno postoji duboka podijeljenost o tom pitanju. SDS pokušava da napravi dogovor, ali ako to ne bude moguće nije isključeno da SDS ide sa svojim kandidatom za gradonačelnika Banjaluke – rekao je Miličević, saopšteno je iz SDS-a.

On je naveo da se nekoliko članova Predsjedništva SDS-a, koji su nedavno u Bijeljini imali sastanak sa /gradonačelnikom/ Ljubišom Petrovićem, saglasilo da postoji namjera da Petrović bude kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine.

– Postoje problemi u komunikaciji SDS-a i PDP-a u Bijeljini i nezadovoljstva oko sporazuma koji je postojao u predizbornom periodu, kao što postoji problemi oko sporazuma u Banjaluci sa strane SDS-a sa Draškom Stanivukovićem. O tome treba razgovarati i pokušati prevazići – istakao je Miličević.

On tvrdi da stranke na vlasti nemaju iskrenu namjeru da mijenjaju izborni zakon, dodaju da da nije rješenje bojkot izbora na kojima će SDS učestovati.VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

Slične novosti

Komentari