Home » Miličević : Nisam tražio od Šmita da smijeni Dodika, od ostalih se ograđujem

Miličević : Nisam tražio od Šmita da smijeni Dodika, od ostalih se ograđujem

Piše INFO

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je za RTRS da nije tražio od Kristijana Šmita da smijeni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iz ugla SDS-a i mene kao predsjednika stranke, to nije tačno, a ostali će reći za sebe. Јa nisam imao priliku čak ni vidjeti se u životu sa Šmitom niti razgovarati s njim, ali i da jesam, rekao bih ono što sam više puta ponovio – razgovor sa čovjekom koji nema legalitet i legitimitet kao visoki predstavnik po bilo kojim pitanjima, posebno po ovom, je besmislen i mi to ne bismo uradili. SDS je odbio i da prisustvuje sastanku koji je bio zakazan u Banjaluci i da li je to revolt, frustracija ili sujeta Šmita na takvu našu odluku i njegov neuspjeli dolazak u Banjaluku preko leđa opozicije, to ne znam, ali moguće je – istakao je Miličević.

Na pitanje da li će tužiti Šmita za klevetu zbog ovih tvrdnji, Miličević je rekao da u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

  • Nisam razmišljao o tome jer ne želim da učestvujem u tom blatu, ali ako Predsjedništvo SDS-a bude smatralo da to treba učiniti, ne bježim od toga – rekao je on.

Šmit je izjavio da su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da sa političke scene ukloni Dodika.

Slične novosti

Komentari