Home » Medvedev objavio svih 7 uslova za kraj rata

Medvedev objavio svih 7 uslova za kraj rata

Piše INFO

Bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je na Telegramu predstavio “rusku formulu mira”.

Njegov plan ima sedam tačaka, a Medvedev kaže da su uslovi “humani za sve”.

“Ovo bi mogla biti meka ruska formula za mir. Ovo je dobar kompromis, zar ne?”, navodi Medvedev. Ovo je njegovih sedam uslova. Prenosimo ih onako kako ih je sam Medvedev formulisao:

  1. Ukrajina mora priznati vojni poraz. Neonacistička klika se mora potpuno i bezuslovno predati. Demilitarizacija Ukrajine i zabrana stvaranja paravojnih snaga na njenoj teritoriji u budućnosti.
  2. Međunarodna zajednica mora prepoznati nacistički karakter političkog režima u Kijevu i izvršiti prisilnu denacifikaciju svih državnih organa pod kontrolom UN.
  3. UN bi trebalo da objave saopštenje o gubitku međunarodnog pravnog subjektiviteta Ukrajine i da je spreče da pristupi vojnim savezima bez pristanka Rusije.
  4. Sve vlasti u Ukrajini moraju podneti ostavke i odmah se moraju održati izbori za uspostavljanje privremenog parlamenta samoupravne teritorije.
  5. Usvajanje zakona o isplati svih kompenzacija Rusiji, uključujući isplate rođacima poginulih i isplate štete pričinjene po zdravlje ranjenih.
  6. Zvanično priznanje da je teritorija Ukrajine zapravo teritorija Ruske Federacije i usvajanje akta o ponovnom ujedinjenju sa Rusijom
  7. Samoraspuštanje privremenog parlamenta. Priznanje UN čina ponovnog ujedinjenja

Slične novosti

Komentari