Home » Kijev napao Maska

Kijev napao Maska

Piše INFO

Savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao je da vlasnik Tvitera Ilon Mask veštački umanjuje popularnost zvaničnih stranica vlasti na toj mreži.

Podoljak je optužio Maska da gušenje stranica društvenih mreža u vezi sa Ukrajinom.

“Ilone, možda da prestanete da smanjujete vidljivost zvaničnih naloga Ukrajine i nasilno smanjujete pokrivenost? Sve je previše očigledno”, napisao je Podoljak na Tviteru.

Podoljak je pozvao Tviter da ne pomaže rusku propagandu, naglasivši da joj to neće pomoći, kao i da reputacija društvene mreže umire.

“Možda je potreban regulator koji bi vlasniku objasnio pravila konkurencije”, pita se on.

Mask je kupio Tviter u oktobru prošle godine. Tada je izjavio da namerava da Tviter pretvori u najpouzdaniji izvor informacija u svetu, bez obzira na političku pripadnost. U njegovim planovima je bilo i formiranje saveta za cenzuru, u čijem bi sastavu bili ljudi raznih pogleda. Obećao je da će omogućiti rad blokiranim nalozima, to se odnosilo i na stranicu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Podoljak se u decembru prošle godine žalio na to da konflikt u Ukrajini nije glavna tema društvenih mreža i da je nemoguće da se pristupi ukrajinskim zvaničnim stranicama

Slične novosti

Komentari