Home » Eskobar: Upotreba dinara na KiM hitno humanitarno pitanje koje odmah treba riješiti

Eskobar: Upotreba dinara na KiM hitno humanitarno pitanje koje odmah treba riješiti

Piše INFO

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas, nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, da je pitanje upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji “hitno humanitarno pitanje koje odmah mora da se riješi”.

Naši odnosi se suočavaju sa izazovima zbog tretmana srpske manjine na Kosovu. To je hitno humanitarno pitanje koje mora odmah da se riješi – rekao je Eskobar novinarima u Prištini, prenosi Koha.

Dodao je da odluka centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara otežava život Srbima na KiM, istakavši da su SAD zabrinute zbog toga.

Američki diplomata je naveo da je tokom posjete Kosovu i Metohiji razgovarao sa Srbima koji su mu ukazali na izazove sa kojima se suočavaju zbog uredbe o zabrani dinara.

  • To su najugroženiji građani, poput osoba sa invaliditetom, penzionera i studenata. Bio sam dirnut njihovim pričama o tome kako je uredba uticala na njih. Premijer Kurti je obećao da će pogledati neke od prijedloga koje sam mu danas dao rekao je Eskobar.

Slične novosti

Komentari