Home » Dodik: Pismom Doma lordova potvrđeni legitimni koraci koji vode ka samostalnosti Srpske

Dodik: Pismom Doma lordova potvrđeni legitimni koraci koji vode ka samostalnosti Srpske

Piše INFO

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da su pismom Komiteta za međunarodne odnose i odbranu Doma lordova parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva direktno potvrđeni legitimni i legalni koraci koji vode ka samostalnosti Srpske.

Pismo Komiteta za međunarodne odnose i odbranu Doma lordova parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva upućeno ministru spoljnih Dejvidu Kameronu, u kojem je, između ostalog, dr Džesi Barton Hronešova sa London koledža navela da su “…preduzeti koraci za legalnu secesiju Srpske”.

„Dakle, sviđa mi se korištena terminologija i ponosan sam na činjenicu da je Dom lordova diskutovao o stanju u Republici Srpskoj i o meni lično i da je informisan o legalnim koracima koje preduzima Republika Srpska“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Takođe, dodao je Dodik, konstatovano je da su doneseni zakoni koji Republiku Srpsku vraćaju na “izvorni Dejton”, tj. skup institucija s moćnijim entitetskim ovlaštenjima.

„I tu nisu pogriješili. Nama jeste cilj da institucionalno jačamo Srpsku kroz poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma. Ponosan sam i na činjenicu da nigdje nije konstatovano da koristimo neustavne metode, već da su svi koraci legitimni, ali su ujedno u suprotnosti s agendom pojedinih zapadnih zemalja kojima je namjera potpuni nestanak Srpske“, izjavio je predsjednik Srpske.

Ovo pismo se ne razlikuje od prethodnih koja se pojavljuju s vremena na vrijeme, što je očigledna potvrda da je Dom lordova samo potpisnik teksta koji je nastao na drugoj lokaciji i u drugom centru odlučivanja, zaključio je Dodik.

Slične novosti

Komentari