Home » Žunić odgovorio: Šmitove želje – realizacija muslimanskih ratnih ciljeva

Žunić odgovorio: Šmitove želje – realizacija muslimanskih ratnih ciljeva

Piše INFO

Predsjednik Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da Kristijan Šmit ne može više ni pred međunarodnom zajednicom da sakrije da je lažni visoki predstavnik i zašto je nelegalno došao u BiH, dodavši da Nijemci, doduše, nikada nisu kucali na vrata kada su dolazili na ove prostore.
“Želja da Republika Srpska bude finansijski kažnjena je realizacija muslimanskih ratnih ciljeva mirnodopskim sredstvima. Šmit to ne krije i to je dobro da se jasno vidi. Odsustvo svog legaliteta i legitimiteta, Šmit iskaljuje nad srpskim narodom. Nijemci nikako da nauče lekcije iz prošlosti”, istakao je Žunić za Srnu.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske je juče svjedočio pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcionisanju političkih predstavnika iz Republike Srpske naveo da se zalaže za ekonomsko uslovljavanje i da su već na tome radili i EU i NJemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda.

Šmit je kritikovao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile organizovan u istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Pedija Ešdauna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Slične novosti

Komentari