Home » Zukanov šef kabineta napao radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Zukanov šef kabineta napao radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Piše INFO

Šef kabineta ministra odbrane Zukana Heleza, Salko Beba, napao je verbalno i fizički radnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Sve se odigralo, kako saznaje Glas Srpske, 18. maja u dvorišnom prostoru objekta Ministarstva odbrane BiH u Sarajevu.

–Željko Kupuran, koji je i viši referent za tehničku zaštitu u Odsjeku za unutrašnje obezbjeđenje, a koji je tog dana bio dežurni, napadnut je verbalno i fizički prilikom obavljanja dužnosti iz opisa poslova svog radnog mjesta od strane Salka Bebe, koji je zaposlen u Ministarstvu odbrane BiH – piše u dopisu koji je iz Službe za zajedničke poslove otišao ka Ministarstvu odbrane BiH prije tri dana.

Zatražili su od Ministarstva odbrane da ih informišu o preuzetom radnjama u vezi utvrđivanja okolnosi navedenog događaja, te eventualnih sankcija protiv odgovornog lica.

– Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati i da je potrebno da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se preduprijedila pojava sličnih događaja – poručili su iz Službe za zajedničke poslove insitucija BiH u dopisu koji je otišao na adresu Ministarstva odbrane.

Za sada nema odgovora Ministarstva odbrane BiH na pitanja o ovom događaju. Međutim, kako saznajemo, o napadu Bebe na Kapurana uveliko se priča u Ministarstvu odbrane.

–Čuo sam za taj incident, ali ne želim da komentarišem dok službe ne odrade svoj posao. Psihički i fizički napadi u MO su nedopustivi – rekao je zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, koji vjeruje da će nadležne službe ispitati ovaj napad i po nalogu ministra skinuti video snimke sa nadzornih kamera.

Ako se sve dokaže, navodi Goganović, onda Helez treba da postupi u skladu sa zakonom prema svom šefu kabineta.

Salko Beba je prema dostupnim informacijama bio blizak saradnik Bakira Izetbegovića, kojeg je pratio u stopu. Najviše radnog vremena proveo je u federalnom Ministarstvu za boračka pitanja. Tu je bio i uz Zukana Heleza dok je on obavljao dužnost ministra, a nakon što je on postao ministar odbrane, Beba je dobio priliku da se „iskaže“ i na zajedničkom nivou.

Slične novosti

Komentari