Home » Zelenski “leti”?

Zelenski “leti”?

Piše INFO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se ruska vojska priprema za sve moguće scenarije razvoja situacije po pitanju rata sa Ukrajinom.

On je dodao i da veruje da će Zapad sledeće godine smeniti ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

“Naša vojska se priprema za sve moguće razvoje situacije (u Ukrajini)”, rekao je Putin na pres konferenciji u Vijetnamu, prenosi Ria novosti.

On je kazao da veruje da će Zapad za sve nepopularne odluke okriviti Zelenskog i da će mu potom naći zamenu, što bi, prema njegovim procenama, moglo da se desi u prvoj polovini sledeće godine.

“Na Zapadu jednostavno ne žele da ga (Zelenskog) menjaju, jer još nije vreme. Mislim da je to očigledno svakom čoveku. Sve nepopularne odluke, uključujući i snižavanje starosne granice za regrutaciju, sve. Zatim će ga smeniti i mislim da će se to desiti u prvoj polovini sledeće godine”, kazao je Putin.
Takođe je kazao da Zapad “gura” Ukrajinu da “istisne” rusku vojsku iz oblasti Harkov i da bi to moglo skupo da košta Ukrajinu. “Znamo da uglavnom Amerikanci i Evropljani guraju Ukrajince da po svaku cenu potisnu naše jedinice na državnu granicu – opet po svaku cenu i to planiraju da predstave kao veliki uspeh 2024. godine u vezi sa predstojećim samitom NATO-a, a potom i izborima u Americi”, rekao je Putin i ocenio da bi komanda koja nije zasnovana na realnosti, mogla skupo da košta ukrajinske oružane snage.

Prema njegovim rečima, ako je uslov Kijeva za pregovore povlačenje ruskih snaga, to se “nikada neće dogoditi”. Putin je istakao da je Rusija spremna da nastavi dijalog sa ukrajinskom stranom na bazi Istanbula i Minska.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva ne isključuje mogućnost snabdevanja oružjem drugih zemalja kao odgovor na isporuke naoružanja Ukrajini.

Takođe je rekao da Rusija zadržava pravo da isporučuje oružje Severnoj Koreji. Rusija ne isključuje isporuke oružja drugim zemljama, kao odgovor na isporuke Ukrajini, rekao je Putin dodajući “neka Zapad razmisli gde će završiti” to oružje. Ruski lider je rekao i da Moskva razmišlja o mogućim promenama svoje nuklearne doktrine.

Slične novosti

Komentari