Home » Zaharova poručila: Bićete meta, i to legitimna

Zaharova poručila: Bićete meta, i to legitimna

Piše INFO

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da će i piloti američkih aviona F-16 biti legitimna meta ruske vojske.

“Zemlje članice NATO-a nastavljaju intenzivno da naoružavaju Ukrajinu, a sledeći su taktički lovci F-16. O njima se već dugo priča, stvorili su čitavu zasebnu ‘koaliciju’ zemalja koja će predati avione kijevskom režimu i obučavati ukrajinske pilote”, kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Kako je ocenila, pošto je veliki deo aerodromske infrastrukture Ukrajine uništen, moguće je da će američki lovci F-16 biti bazirani van te zemlje – u Poljskoj, Slovačkoj i Rumuniji.

Ona je istakla da na taj način Severnoatlantska alijansa sve dublje ulazi u ukrajinski sukob, dok sa druge strane licemerno tvrdi da joj je cilj da spreči sukob sa Rusijom.

“U stvarnosti, rizici od direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a se samo povećavaju. Za ruske oružane snage, borci koji učestvuju u sukobu na strani Oružanih snaga Ukrajine, bez obzira na to odakle lete, biće legitimna meta za uništenje”, poručila je.

Slične novosti

Komentari