Home » Vulić: Turista Šmit traži saveznike u srbomrzačkoj Velikoj Britaniji

Vulić: Turista Šmit traži saveznike u srbomrzačkoj Velikoj Britaniji

Piše INFO

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je Velika Britanija uvijek bila srbomrzačka i da s toga ne iznenađuje što turista u BiH Kristijan Šmit tamo traži saveznike.

Prema njenim riječima, Šmit u Velikoj Britaniji traži saveznike za dodatne sankcije srpskom narodu i model istrebljenja srpskog naroda u BiH.

“Turista u BiH jedino može pokušavati da perfidnim zahtjevima našteti Republici Srpskoj, ali Republika Srpska i srpski narod jači su od njegovih zlih želja, stoga neka nastavi pričati uz vjetar”, poručila je Vulićeva.

Šmit je juče svjedočio pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcionisanju političkih predstavnika iz Republike Srspke rekao da se zalaže za ekonomsko uslovljavanje i da su već na tome radili i EU i Njemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima MMF-a.

Šmit je kritikovao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile organizovan u Istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Pedija Ešdauna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Slične novosti

Komentari