Home » Vučić ugostio vinara Petrovića iz Velike Hoče

Vučić ugostio vinara Petrovića iz Velike Hoče

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu vinara Srđana Petrovića iz Velike Hoče i njegovu porodicu, kojoj su vlasti samoproglašenog Kosova nedavno otele 42.000 litara vina.

Petrovići su zahvalili Vučiću što je, kako su naveli, bio uz njih tokom drame koju su proživljavali prije četiri dana, ističući da im je mnogo značila podrška koju su dobijali od Srba sa svih strana.


Vučić je Petroviću, njegovoj ženi, dvojici sinova i kćerki zahvalio što žive na Kosovu i Metohiji i odao im priznanje za držanje koje su pokazali prilikom akcije kosovske policije.

– Koliko je vama bilo teško, nama je, čini se, odavde bilo još teže zbog te nemoći. Ali, nema Srbina koji nije bio ponosan na vas, kako ste se držali – rekao je Vučić Petrovićima.

On je pokazao flašu “crvenog metohijskog vina”, koju je dobio na poklon od Petrovića, na čijoj se etiketi jasno vidi natpis “Velika Hoča, Kosovo i Metohija, Republika Srbija”.


Porodici Petrović je policija samoproglašenog Kosova 8. decembra nasilno otela 42.000 litara vina i rakije iz njihove porodične vinarije.

Drama je trajala dva dana tokom kojih je kuća porodice bila pod okupacijom.

Carinska služba samoproglašenog Kosova donijela je odluku o pljenidbi 42 tone vina i rakije u vlasništvu Petrovića, jedne od najstarijih velikohočanskih srpskih porodica.

Iz carinske službe samoproglašenog Kosova saopšteno je da je odluka donesena nakon što je, tokom rutinske kontrole u jednoj prodavnici u vlasništvu Srbina u Velikoj Hoči otkriveno “da se alkoholna pića prodaju neovlašteno”.

Slične novosti

Komentari