Home » Vučić: U naredna tri do četri dana biće pohapšena svi koji imaju veze sa terorizmom

Vučić: U naredna tri do četri dana biće pohapšena svi koji imaju veze sa terorizmom

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće imati milosti prema terorizmu i da će u naredna tri do četiri dana u Srbiji biti pohapšena sva lica “indikativna na terorizam”.

Akcije će da traju tri do četri dana sa onima koji su indikativni na terorizam da sve pohapsimo. Sad ih lovimo sve i hapšenje je pitanje trenutka i tehnike. Znamo i imena i sve drugo – rekao je Vučić novinarima ispred Urgentnog centra u Beogradu.

Vučić je saopštio da se ranjeni žandarm Miloš Јevremović uspješno oporavlja, da je svjestan i da će, čim se oporavi, biti odlikovan ordenom jer je pokazao izuzetnu hrabrost, vještinu, disciplinu i samokontrolu.

On je rekao da je ubijeni terorista Salahudin bio praćen i da je nedostajalo još sedam do osam dana da bude uhapšen i on i druge osobe, koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti, ali se čekalo da tužilac prikupi još dokaza.

– To su ljudi koji su ušli u ekstremističke krugove i praćeni su po liniji “indikativni na terorizam”. Glavni terorista je sinoć došao da poseti majku, ali se izgubila mogućnost praćenja. Mi ćemo akciju da nastavimo – objasnio je Vučić.

Vučić je razgovarao sa ranjenim žandarmom za koga kaže da je sada u veoma dobrom stanju.

– On je nevjerovatno vješto, ali na ozbiljan način reagovao i likvidirao teroristu i uspio da se uzdrži od vađenja strijele iz vrata, to je bilo ključno da ostane živ. Za to je potrebna nevjerovatna disciplina i kontrola. Kad je završio svoj posao sačekao je hitnu pomoć i policiju i sada je u veoma dobrom stanju i ne očekujemo teže i veće komplikacije – rekao je Vučić.

Vučić je naveo da u Srbiji postoji stotinu grupa koje su praćene zbog nelegalnih aktivnosti indikativnih na terorizam, koje su na slobodi, a čiji pripadnici ne mogu da budu uhapšeni, jer nema dokaza.

– I onda dođete vi i pitate nas što ih nismo hapsili kada smo znali kakvi su, a bez dokaza ne možemo. Јoš i da im plaćamo naknadu što su bez dokaza bili u pritvoru – rekao je Vučić.

Slične novosti

Komentari