Home » Vučić: Srbija mora da gleda u budućnost, ali neće se odreći nacionalnih interesa

Vučić: Srbija mora da gleda u budućnost, ali neće se odreći nacionalnih interesa

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija mora da razumije da se nalazi u svijetu u kojem “neće da je slušaju i ponekad se prave da je ne čuju”.

Komentarišući izjavu njemačke ministarske spoljnih poslova Analene Berbok da je “nasilno prekrajanje državnih granica najveći otrov”, Vučić je rekao da Srbija mora da gleda u budućnost, ali da to ne znači da će se odreći svojih nacionalnih interesa.

  • Analena Berbok je mnogo važna i ja, za razliku od drugih koji misle da ona nije pametna, ja mislim da ona veoma inteligentna. Pred nama je i 24. mart koji obilježavamo kao godišnjicu agresije, a ne intervencije, na jednu suverenu zemlju. Ali, mi tada moramo, uz to što će naše emocije da bujaju, da razumijemo da moramo da gledamo u budućnosti, da moramo da brinemo, što ne znači da se odričemo od svojih nacionalnih interesa. Moramo da gledamo kako da čuvamo svoju zemlju, kako da razgovaramo sa Zapadom, kako da držimo tu liniju – rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu poslanika njemačkog Bundestaga Јosipa Јuratovića da Vučić i Ana Brnabić ne mogu predstavnike EU da, kako je rekao, “pređu na trikove”, Vučić je rekao da je Јuratović svjestan toga da mu je sada posljednja prilika da govori, jer, dodao je, već za dva mjeseca neće obavljati nikakvu funkciju.

  • Niko ga nigdje ne pita ništa, ni u Hrvatskoj, ni u Njemačkoj, zovu ga samo ovi odavde. Nikad više neće biti izabran na neku funkciju. Јasno, partija mu je “šljosnula”, sve je palo, sve nestalo – rekao je Vučić.

On je istakao da suština nije da njegovu politiku podrže stranci, već narod.

  • Suština je koga će da podrži naš narod. Јe li mi važniji Јosip Јuratović? Ili bilo koji seljak iz Pambukovice? Bilo koji seljak iz Pambukovice mi je važniji od njega. I trebalo bi da bude svakom u ovoj zemlji – rekao je on.

Na novinarski zahtjev da prokomentariše tvrdnje da “Srbija ne uživa simpatije Zapada i da je međunarodno izolovana”, Vučić je rekao da su “Zapad – Šider, Šenah i Јuratović”.

  • I ko još? Matjaž Nemec i Mihael Rot, zaboravio sam. Ima li ijedan od njih da mu Kurti nije najbolji drug? I Bob Menendez, samo ne znam da li je u zatvoru u Nuarku ili u Nju DŽersiju, dolje u Trentonu – rekao je Vučić.

Slične novosti

Komentari