Home » Vučić šokiran uvođenjem kovid-pasoša u Evropi

Vučić šokiran uvođenjem kovid-pasoša u Evropi

Piše INFO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je šokiran idejom evropskih lidera o uvođenju kovid-pasoša u Evropi i ako do toga dođe, to smatra sramotnom i antievropskom odlukom.

Kovid-pasoši gaze najviše evropske vrijednosti – slobodu kretanja i izbora.

– Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinmu – ukazao je Vučić.

On je ocijenio da time pokazuju da im je stalo samo do unutrašnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a “za njih ćemo uvesti kovid-pasoše”

Napominje i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najprije stariji ljudi.

Napominje i da će danas na Sajmu biti vakcinisano 600 diplomata.

Istakao je da je Srbija peta u svijetu po vakcinaciji, i da su ispred samo Izrael, Sejšeli, Emirati i Velika Britanija, a da je po revakcinaciji prva u Evropi.

– Jutros u 9 časova i 50 minuta bilo je 509. 000 revakcinisanih osoba – naveo je Vučić.

– Da sam se ranije vakcinisao svaki dan bi bilo o tome u medijima. Nije u pitanju jedna vakcina već princip – napomenuo je Vučić.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli da u Srbiju stignu vakcine – Si Ðipingu, Borisu Džonsonu, Indiji…

On je dodao i da su zvaničnici u početku primali vakcine da bi motivisali građane, ali da sada ljudi vide da su vakcine dobre i bezbjedne

– Da je bilo po EU ne bismo imali nijednog vakcinisanog – ukazuje Vučić.

– Mi smo na evropskom putu, a vi uvodite kovid-pasoše za Zapadni Balkan, a koliko ste nam dali vakcina – nula iz “Kovaksa” – ukazuje on i napominje da se EU vakciniše više od dva mjeseca  i da smo mi bili pametni i snalažljivi.

– Vidite koliko su bogati uzeli samo da siromašni ne dobiju vakcine – navodi Vučić i najavljuje da će u narednom periodu dobiti još od “Moderne” milion i po, kao i kineske, ruske.

– Ponašaćemo se i mi kao “pijani milioneri” –  kaže i napominje da novca za vakcine imamo i da ćemo se za njih boriti.

Ocjenjuje i da će problemi sa pandemijom biti prevaziđeni i da će se normalno živjeti kada bude dva miliona revakcinisanih.

Kaže i da će slučajno 5. marta, na njegov rođendan, doći 500. 000 kineskih vakcina.

Slične novosti

Komentari