Home » Vučić: Danas najteži dan od kada sam predsjednik, pozivam Srbe da ne nasedaju na provokacije

Vučić: Danas najteži dan od kada sam predsjednik, pozivam Srbe da ne nasedaju na provokacije

Piše INFO

Predsjednik Aleksandar Vučić, nakon sednice Savjeta za nacionalnu bezbednost, pozvao je Srbe na severu da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije.

Vučić: Dobar deo međunarodne zajednice se pravi da ne vidi šta se dešava
Predednik Vučić naveo je da su na sednici Saveta za nacionalnu beznednost analiziral šta se sve dešava na KiM, takozvani međunarodni aspekt, kao i situaciju na terenu i perspektivu.
“Događa se sve ono što smo najavili i juče i prethodnih dana i nedelja. Iz tog međunarodnog aspekta u kojem imate bezbroj istina, direktnih falsifikata i ogoljenih laži o onome što se zbiva na terenu”, navodi Vučić.

“Na samom terenu tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima gde takozvana kosovska policija koja nema nikavo pravo da bude na severu, ne pričam o specijalnim jedinicama već o kosovskoj policiji, nikakvo pravo osim da to bude u skladu sa Briselskim sporazumom direktorat Sever koji mora 96 odsto da bude sastavaljen od Srba”, dodao je Vučić.

Podsetio je da su i danas, kao i juče i prekjuče, upadali sa specijalnim jedinicama, za koje se mnogi, kako kaže, u međunarodnoj zajendici prave da ih ne vide.

“Reč je jednom pokušaju završavanja sa srpskim problemom na Kosovu i Metohiji u kojem učestvuje Aljbin Kurti i prištinske vlasti i dobar deo međunarodne zajednice koji se pravi da ne vidi šta se dešava”, naglašava Vučić.

“Danas sam bio šokiran izjavama pojedinih zavničnika kako su barikade užasne, prvo barikade niko iz Beograda nije naredio, nemojte da napadate Srbiju”, poručuje Vučić.

“Mi smo danas na sednici razmatrali šta je to što mi moramo da činimo. Ono što je za nas važno je da pozovemo i Albance i Srbe na očuvanje mira i na smirivanje situacije. Pozivam Srbe na severu da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije”, poručio je Vučić.

Slične novosti

Komentari