Home » Vučević o pregovorima, litijumu i srpskom oružju koje završava u Ukrajini

Vučević o pregovorima, litijumu i srpskom oružju koje završava u Ukrajini

Piše INFO

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Srbija spremna da napravi ”kompromis” u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali tako da nijedna strana ne bude ”apsolutni pobjednik” niti ”apsolutni gubitnik”.

Spremni smo da pravimo dogovore i kompromise, kompromise koji znače da nijedna strana nije apsolutni pobednik ili apsolutni gubitnik. Sve drugo ne može da ima dugoročnu održivost, rekao je Vučević u intervjuu za agenciju AFP.

Oružje
Povodom navoda o izvozu srpske municiju koja je preko trećih strana završila u Ukrajini, Vučević je rekao da to ne predstavlja ”srpski doprinos jednoj od zaraćenih strana”.

– Ne želim da sprečavam kompanije da prodaju našu municiju Španiji, Češkoj, SAD… Jer nije zabranjeno i nije nemoralno da proizvodimo oružje i municiju koja se, nažalost, takođe koristi tamo gde je rat – rekao je Vučević.O litijumu
Kada je riječ najavama o početku rudarenja litijuma u Srbiji, Vučević je ocijenio da je rudarstvo dugo bilo pokretač razvoja zemlje, i dodao da svaki budući projekat mora da se suoči sa rigoroznom kontrolom kako bi se osiguralo da rudnik ne izazove nikakvu štetu po životnu sredinu.

-Nikada nećemo dozvoliti da neko uništava srpske rijeke, polja, jezera, šume, livade, planine i ravnice. Ali takođe nećemo odustati od nečega što bi moglo da bude snažan ekonomski potencijal i pokretač razvoja Srbije u budućnosti – rekao je premijer Srbije.

 

 

Slične novosti

Komentari