Home » VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Piše INFO

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH danas je izabrao Nerminku Begović za vršioca dužnosti predsjednika Okružnog suda u Doboju.

Za predsjednika Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici izabran je Dragan Kalaba, dok je na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Trebinju imenovan Milan Bosić.

Na istim pozicijama u osnovnim sudovima u Višegradu i Tesliću imenovani su Danijela Bojović, odnosno LJiljana Mikanović.

Na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Visokom izabran je Enes Behlulović, dok će funkciju predsjednika Opštinskog suda u Žepču vršiti Dragica Dragičević.

Eldar Zaimović izabran je za predsjednika Opštinskog suda u Kaknju, Vesna Ćavar za glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a Amela Mahić Samardžić za sudiju Vrhovnog suda Federacije BiH /FBiH/.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata kandidata, te stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

VSTS je saopštio da pri imenovanju primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na pozicije predsjednika Osnovnog suda u Višegradu i sudije Vrhovnog suda FBiH stupiće na dužnost 15. marta.

Slične novosti

Komentari