Home » “Vjerovatno ima razlog” Pekićeva poručila da ne zna šta je Mektić radio na sjednici Ustavno-pravne komisije

“Vjerovatno ima razlog” Pekićeva poručila da ne zna šta je Mektić radio na sjednici Ustavno-pravne komisije

Piše INFO

Poslanik PDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH Mira Pekić izjavila je da ne zna šta je poslanik SDS u ovom domu Dragan Mektić radio na današnjoj sjedici Ustavno-pravne komisije, izbjegavši da direktno odgovori na pitanje da li je time prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske. Pekićeva je rekla Srni da se predstavnici opozicionih stranaka iz Republike Srpske u Predstavničkom domu nisu dogovarali o učešću u radu parlamenta BiH i da ona nije prisustvovala sjednici Komisije za finasije i budžet.

– Ne mogu tačno da kažem šta je bio povod za učešće gospodina Mektića na današnjoj sjednici. On vjerovatno ima razloge zašto je to uradio, ali ne vjerujem da je donosio odluke koje su štetne za Republiku Srpsku. Ne znam ni šta je bilo na dnevnom redu, ne znam tačno šta je Mektić ni radio na Komisiji, nemam nikakve povratne infomacije – rekla je Pekićeva.

Ona je navela da su “kolege iz vladajuće partije zaključke Narodne skupštine Republike Srpske prekršili u nekoliko navrata”.

– Zaključci su prekršeni i samim djelovanjem člana Predsjedništva BiH i radom Savjeta ministara, koji je donio odluku o privremenom finansiranju, a usvojio je i nekoliko odluka na telefonskoj sjednici, tako da su ministri iz reda srpskog naroda prekršili zaključke Narodne skupštine i mislim da to nema nikakvog opravdanja – zaključila je Pekićeva.

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać rekla je novinarima da je Mektić danas dao kvorum za održavanje sjednice Ustavnopravne komisije, čime je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je navela da je Mektić svojim prisustvom dao legitimet i “omogućio dalji život” ustavnih amandmana Naše stranke, koji se odnose na izmjene Izbornog zakona koji podrazumijevaju jednog predsjednika i Parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda.

Slične novosti

Komentari