Home » Višković: Uprkos pritiscima, Srpska stabilna i stoji uz svoje građane i kompanije

Višković: Uprkos pritiscima, Srpska stabilna i stoji uz svoje građane i kompanije

Piše INFO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Republika Srpska, uprkos pritiscima, stabilna i da uredno i redovno izvršava sve obaveze.

– I ovog juna i ovog Vidovdana, kao što je bila i prošle i ove godine, Srpska odolijeva pritiscima i neće doživjeti ekonomski i finansijski kolaps kako neki uporno predviđaju i na sve načine se trude i opstruišu kako bi došlo do ostvarenja njihovih predviđanja, ali se to neće desiti – poručio je premijer Srpske.

Višković je naveo da se pritisak vrši na razne načine, politički i ekonomski.

– Ali kako opet nisu uspjeli u svom naumu preko bankarskog sektora, sada se pritisak radi preko kompanija, posebno u IT sektoru i zaposlenih u ovim kompanijama, što je udar na porodice i kompanije, a sve u cilju da se budžet Republike Srpske ostavi bez priliva i izazovu finansijski problemi – naglasio je on.

Višković je rekao da se poseban pritisak vrši na kompaniju Sirijus, koja je konzoricijum i obavlja posao fiskalizacije u Republici Srpkoj.

– Pritisci nisu laki, na sve načine i sa svih strana se vrše, ali Republika Srpska kao i do sada stoji uz svoje kompanije i građane – rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Višković je ranije danas izjavio da američke sankcije kompanijama u Republici Srpskoj najviše štete nanose zaposlenima u tim kompanijama, kojima je, kako je rekao, onemogućeno rješavanje egzistencijalnih pitanja.

Slične novosti

Komentari