Home » Višković: Biće nastavljena ulaganja u opremu i kadar

Višković: Biće nastavljena ulaganja u opremu i kadar

Piše INFO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada Republike Srpske će u narednom periodu ulagati u opremu i kadar Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, kako bi se građanima Srpske omogućio miran i siguran život, istakao je premijer Radovan Višković.

Višković je istakao značaj rada Srednje škole MUP-a i Policijske akademije, te najavio da će biti proširene upisne kvote.

– Cilj nam je i da u tehničkom smislu osposobimo ove ljude, da mogu što bolje da izvršavaju svoje radne zadatke. Dogovoreno je da će MUP sa predstavnicima svih uprava napraviti plan nabavke onoga što je u ovom momentu neophodno za izvršavanje zadataka. Mi ne šaljemo ratnohuškačke, nego poruke mira i naš glavni prioritet je očuvati mir u BiH, te ćemo učiti sve da sačuvamo mir na ovim prostorima i nećemo učiniti ništa što može ugroziti bezbjednost bilo kog građanina – rekao je Višković.

Višković je istakao da je zadovoljan jer je na sastanku upoznat da Policija Srpske ostvaruje sve bolje rezultate na terenu.

– Objektivan problem je što nemamo podršku Tužilaštva i Suda da isprati do kraja određene poslove koje obavi MUP Srpske, pa se dešava da se ne odredi ni mjera pritvora za neke ljude za koje bi trebalo – rekao je Višković.

Slične novosti

Komentari