Home » Vidović: Izbori u Rusiji se odvijaju bez problema; Putin apsolutni favorit

Vidović: Izbori u Rusiji se odvijaju bez problema; Putin apsolutni favorit

Piše INFO

Siniša Vidović, savjetnik predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjednik Ujedinjene Srpske, iznio je svoje utiske o održavanju izbora u Rusiji, ističući da proces protiče u skladu s demokratskim standardima.


“Izbori u Rusiji protekli su do sad u najboljem redu, sa štampanih 140 miliona biračkih listića. Primijetio sam da sve protiče bez ikakvih problema i incidenata uz prisustvo policije na glasačkim mjestima. Glasovi se broje i stavljaju u kutiju, slično kao u Srbiji, ali postoji i elektronski način glasanja”, izjavio je Vidović.


Vidović, koji se u Rusiji nalazi u svojstvu posmatrača izbora, primjećuje da su na svim glasačkim mjestima koja je posjetio birački odbori popunjeni posmatračima iz svih političkih partija u Rusiji, kako pozicionih tako i opozicionih.


“Sam proces glasanja pruža primjer i za nas na Balkanu, jer se nudi više načina glasanja, uključujući konvencionalno i elektronsko glasanje. Svi su građani imali priliku da biraju na koji način žele glasati”, dodao je Vidović.


Vidović je istakao da su posmatrači došli iz različitih zemalja, uključujući i Francusku i Sjedinjene Američke Države, te da su posmatrači iz tih zemalja konstatovali da izbori prolaze demokratski, čak i u većoj mjeri nego u njihovim zemljama.


“U razgovoru s građanima Rusije jasno je da je Vladimir Putin apsolutni favorit na izborima, te je sasvim izvjesno da će on pobijediti s velikom razlikom”, zaključio je Vidović.

Slične novosti

Komentari