Home » U Srpskoj zaraženo devet osoba

U Srpskoj zaraženo devet osoba

Piše INFO

Kod devet osoba u Republici Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona, 13. 5. 2022. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 78 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba.

Radi se o četiri muškaraca i pet žena, od kojih su dvije osobe mlađe, šest srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, tri iz Krupe na Uni i po jedna osoba iz Bratunca i Novog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškim osobama starije životne dobi iz Doboja i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.150 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.368 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 423.330 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 20, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 9. Na respiratoru su dva pacijenta (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Slične novosti

Komentari