Home » U Srpskoj kod 60 osoba potvrđen virus

U Srpskoj kod 60 osoba potvrđen virus

Piše INFO

Kod 60 osoba, u posljednja tri dana, utvrđeno prisustvo virusa korona, 26. 9. 2022. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 288 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba.

Radi se o 36 muškaraca i 24 žene od kojih je osam mlađe, 25 srednje i 27 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 23. 9. 2022. godine, prijavljeno je devet osoba iz Bijeljine, sedam iz Banjaluke, četiri iz Petrova, po tri iz Broda i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Dervente, Trebinja i Ugljevika, po jedna iz Doboja, Modriče, Osmaka, Pelagićeva, Prijedora, Prnjavora, Ribnika i Čelinca.

  1. i 25. 9. 2022. godine prijavljeno je 15 osoba iz Banjaluke, dvije iz Prnjavora, po jedna iz Laktaša, Ribnika i Čelinca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Modriče, Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Prijedora i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.999 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 6.541 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 441.720 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 94, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 38. Na respiratoru je šest osoba (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Slične novosti

Komentari