Home » U protekla tri dana zaraženo 13 osoba

U protekla tri dana zaraženo 13 osoba

Piše INFO

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 138 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 13 osoba.

Radi se o devet muškaraca i četiri žene.

Prema mjestu prebivališta, 17. 3. 2023. godine, prijavljene su četiri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Prnjavora, Rogatice i Čelinca.

  1. i 19. 3. 2023. godine, prijavljene su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bijeljine i Lopara.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi iz Banjaluke i Prijedora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 120.942 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 6.642 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 456.298 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 38, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 15, a u ostalim bolnicama 23. Na respiratoru nema ni jedna osoba.

Slične novosti

Komentari