Home » U petak posebna sjednica NSRS, spremni zakoni protiv odluka visokog prestavnika i omalovažavanja Republike Srpske

U petak posebna sjednica NSRS, spremni zakoni protiv odluka visokog prestavnika i omalovažavanja Republike Srpske

Piše INFO

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak u 12.00 časova, rekao je nakon sjednice Kolegijuma, predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović.

On je rekao da će sjednica biti zatvorena za javnost, u skladu sa dogovorom, biće zatvorena za javnost iz razloga što je dogovor svih da niko ne bi trebao na ovoj temi da skuplja političke poene – istakao je Čubrilović, te je rekao da su šefovi klubova su danas predstavili prijedloge za dvije tačke.

– To su izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske i donošenje zakona o neprimjeni odluke visokog predstavnika. Predlagači zakona su klubovi poslanika Ujedinjene Srpske, i SDS-a, a Vijeće naroda radiće u skladu sa predviđenom procedurom –  rekao je Čubrilović, na konferenciji za novinare.

Poslanik Ujedinjene Srpske i potpredsjednik Parlamenta Milan Petković istakao je da je pravni tim ove stranke pripremio i predložio zakon o nesprovođenju odluke visokog predstavnika, koji jasno govori da odluke visokog predstavnika neće biti važeće na teritoriji Republike Srpske, te da institucije Rrepublike Srpske neće sarađivati sa drugim institucijama kad je u pitanju sprovođenje odluke visokog predstavnika. Kada je u pitanju izmjena Krivičnog zakona, ona se odnosi na to da će biti kažnjivo bilo kakvo nepoštivanje institucije Republike Srpske, njenog naroda, himne ili grba. zatvorskom kaznom će biti kažnjeni svi oni koji Republiku Srpsku i njen narod budu nazivali agresorskim ili je izjednačavali s genocidom.

“Ujedinjena Srpska aktivno je ukljulčena u izradu prijedloga zakona koji će se naći na dnevnom redu NSRS, i uvijek je spremna da stane u odbranu Republike Srpske i njenog naroda, ovaj zakon nije poziv na nasilje niti na podrivanje ustavnog uređenja BiH ili slično”, ističe Petković

Slične novosti

Komentari