Home » U Beogradu novi izbori

U Beogradu novi izbori

Piše INFO

Predsjedništvo Srpske napredne stranke /SNS/ odlučilo je danas da u Beogradu budu održani novi izbori.

Član Predsjedništva SNS-a i predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za novinare da je odluka donesena jednoglasno na današnjoj sjednici Predsjedništva.

On je najavio da će SNS na nove izbore izaći kao dio jednog velikog pokreta i da već kreće u kampanju.

  • Vidjećemo ko će sve biti u tom velikom pokretu, svi oni koji smatraju da je politika koju smo vodili u proteklom periodu za Beograd bila politika prosperiteta i napretka grada – naveo je Šapić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg obraćanja javnosti iz Predsjedništva Srbije poručio da je njegov savjet predstavnicima liste “Beograd ne sme da stane” da je veoma važno da se ide na nove izbore.

Građani Beograda tako će ponovo izaći na izbore za gradske organe vlasti, jer niko nije obezbijedio većinu za formiranje nove vlasti.

Prema rezultatima izbora održanih 17. decembra prošle godine, najviše mandata osvojio je SNS /49/, što sa pet mandata Socijalističke partije Srbije /SPS/ nije bilo dovoljno za konstituisanje vlasti u Beogradu pošto je za natpolovičnu većinu u Skupštini, koja broji 110 odbornika, neophodno 56 mandata.

Opozicione liste “Srbija protiv nasilja” /43/ i koalicija NADA /6/ osvojile su ukupno 49 mandata, a cenzus je prešao i Pokret “Mi – glas iz naroda” koji se izborio za šest mandata u gradskom parlamentu.

Slične novosti

Komentari