Home » Tramp poziva Bajdena na debatu: Bilo kad, bilo gdje

Tramp poziva Bajdena na debatu: Bilo kad, bilo gdje

Piše INFO

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izazvao je aktuelnog predsjednika SAD DŽozefa Bajdena na TV debatu, “bilo kad, bilo gdje”.

Najvjerovatniji republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju je dodao da poziva Bajdena, naizglednijeg rivala iz redova demokrata na izborima u novembru 2024. godine, na debatu, bilo kada, bilo gdje, na bilo kom mestu, prenosi Bi-Bi-Si.

Trampov poziv uslijedio je nekoliko sati nakon što je njegova posljednja rivalka Niki Hejli odustala od trke za republikanskog kandidata za Bijelu kuću.

  • Važno je, za dobro naše zemlje, da DŽo Bajden i ja raspravljamo o pitanjima koja su od tolikog značaja za Ameriku i američki narod – napisao je Tramp na svojoj mreži “Truth Social”.

Iz Bajdenovog izbornog štaba nisu rekli da li će on učestvovati u debati sa Trampom, ali su predložili da republikanski kandidat, “ako toliko očajnički želi da vidi predsjednika Bajdena u udarnom terminu, ne mora da čeka” i da može da pogleda večerašnje predsjednikovo obraćanje Kongresu o stanju nacije.

Tramp je bio žestoko kritikovan nakon što je odbio da učestvuje u TV debatama sa svojim republikanskim rivalima za nominaciju ove stranke za Bijelu kuću tokom ovog izbornog ciklusa, navodi Bi-Bi-Si.

Bajden i Tramp ostvarili su očekivane pobjede na stranačkim izborima u super utorak i skoro je izjvesno da će njih dvojica, kao i prije četiri godine, ponovo odmjeriti snage u borbi za mjesto u Bijeloj kući.

Slične novosti

Komentari