Home » Talibani: Amnestija Ganiju, može da se vrati u zemlju

Talibani: Amnestija Ganiju, može da se vrati u zemlju

Piše INFO

Talibani su izdali dekret o opštoj amnestiji za sve zvaničnike avganistanske vlade, uključujući pobjeglog predsjednika Ašrafa Ganija, i obećali da se oni mogu vratiti i živjeti u Avganistanu, izjavio je danas visoki lider talibana Kalil Ur-Rahman Hakani.

Prema njegovim riječima, “nema neprijateljstva” između talibana i svrgnutog predsjednika Ašrafa Ganija, potpredsjednika Amrulaha Saleha i savjetnika za nacionalnu bezbjednost Hamdulaha Mohiba, prenosi ruska agencija TAS S.

“Opraštamo svima: od generala koji se borio u ratu protiv nas do običnog čovjeka”, rekao je Hakani u intervjuu za pakistansku “Geo TV”.

On je, takođe, pozvao Avganistance koji napuštaju zemlju da ostanu, i istakao da propagandu u kojoj se tvrdi da će im se talibani osvetiti, šire neprijatelji.

“Talibanski zvaničnik obećava da se sve etničke grupe Avganistana mogu osjećati bezbjedno u zemlji. Tadžici, Baloči, Hazari i Paštuni su svi naš braća”, dodao je Hakani.

Pakistanski mediji, ipak, ističu da ima još uvijek mnogo ljudi koji žele da pobjegnu iz Avganistana, kao i da je oko 800 Pakistanaca u Avganistanu koji žele da napuste zemlju.

Slične novosti

Komentari