Home » Šulić: Kristijan Šmit izgubio kompas svog djelovanja

Šulić: Kristijan Šmit izgubio kompas svog djelovanja

Piše INFO

Republika Srpska ima partnere širom svijeta i ukoliko bude finasijski uslovljavana sa Zapada zasigurno će imati finansijsku pomoć prijatelja sa Istoka, rekao je Srni poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Denis Šulić i dodao da je Kristijan Šmit izgubio kompas.

Šulić je podsjetio da Srpska ima odlučne konekcije sa Ruskom Federacijom, Kinom ali i mnogim drugim slobodnim zemljama svijeta.

“Ako nas neko bude uslovljavao od MMF-a i dijela međunarodne zajednice koja dolazi sa Zapada sigurno ćemo naći partnere sa drugim zemljama”, istakao je Šulić u reagovanju na obraćanje Kristijana Šmita pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije.

Šulić je istakao da je Šmit svojim svjedočenjem pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije pokazao da je potpuno izgubio kompas svoga djelovanja, te ponovio da on ostaje nelegitimi visoki predstavnik.

“Ovo je još jedan pokazatelj da je zapadna politika u velikoj krizi i da upravo sve politike za koje su se one zalagale o slobodi mišljenja i govora u potpunosti padaju u vodu”, rekao je Šulić.

Šmit je danas svjedočio pred Komitetom za spoljne poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcionisanju političkih predstavnika iz Republike Srspke rekao da se zalaže za ekonomsko uslovljavanje i da su već na tome radili i EU i NJemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima MMF-a.

Šmit je kritikovao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile organizovan u Istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Pedija Ešdauna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Slične novosti

Komentari