Home » Sudu u Banjaluci podnijeta tužba protiv BORS-a, ovim povodom oglasio se i Savčić

Sudu u Banjaluci podnijeta tužba protiv BORS-a, ovim povodom oglasio se i Savčić

Piše INFO

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić rekao je danas da ne postoji Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a, a koja je predala tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako navode, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a na Jahorini 21. maja.

“To je potpuno ilegalna grupa, jer je nije formirao nijedan zvanični organ BORS-a”, rekao je Savčić Srni.
On je naveo da ga “ipak, raduje što je ta ‘grupa’ podnijela tužbu”.
“Oni tuže Skupštinu BORS-a, a na njoj je učestvovalo više od 80 ljudi. A dobro se zna koliko je na Skupštini njih bilo za, a koliko protiv. Ovdje je riječ o nečemu što nigdje nema uporište, ni u istini, niti u pravu”, naglasio je Savčić. On je rekao da podnosioci tužbe nisu htjeli, iako je to bilo predloženo na Skupštini BORS-a, da se razmatra situacija u toj organizaciji.
“Htjeli su da se razmatra samo pitanje povjerenja predsjedniku i njegova odgovornost. A gdje je njihova odgovornost? Nije ovdje niko potpuno nevin, ali sam upravo zato to stavio na dnevni red, da pričamo o svemu”, rekao je Savčić.
Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a predala je tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako su naveli, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a održanoj na Jahorini 21. maja.
Jedan broj delegata napustio je sjednicu Skupštine BORS-a održane na Jahorini nezadovoljni što u dnevni red nije uvršten prijedlog za opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

Slične novosti

Komentari