Home » “Sud BiH ima dvostruke aršine”: IZ BORS-a poručuju da je Savčić zaslužio poštovanje, ne prijetnju

“Sud BiH ima dvostruke aršine”: IZ BORS-a poručuju da je Savčić zaslužio poštovanje, ne prijetnju

Piše INFO

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić svojim primjernim ponašanjem prema sudskim institucijama u BiH zaslužio je poštovanje, a ne prijetnju, te je njegova odbrana sa slobode samo pravo koje je dato i drugima, saopšteno je iz ove organizacije.

U BORS-u smatraju da je suđenje generalu Savčiću zbog, kako je navedeno, njegovih istupa u javnosti i komentarisanja događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata, očit primjer da Sud BiH ima dvostruke aršine.
Iz BORS-a pitaju i može li predsjednik jedne od najznačajnijih organizacija u Republici Srpskoj da bude predsjednik, a da ništa ne kaže i saopšti, ne kao svoje lično mišljenje nego mišljenje 170.000 ljudi koji pripadaju ovoj organizaciji.
“Poštovana gospodo, hajte već jednom da nas uvjerite u vašu nepristrasnost da budete dio zakonodavne vlasti kojoj se vjeruje i da pravda bude pravda za sve”, navodi se u saopštenju.
Ročište u predmetu protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske generala Milomira Savčića o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora zbog njegovih istupa u javnosti, održano je danas u Sudu BiH, koji će pismeni otpravak odluke uputiti nakon vijećanja i glasanja.

Slične novosti

Komentari