Home » Stevandić: VRS čuvala srpsku nejač, nije upadala u sela i činila zločine

Stevandić: VRS čuvala srpsku nejač, nije upadala u sela i činila zločine

Piše INFO

General Momir Talić komandovao je Prvim krajiškim korpusom Vojske Republike Srpske koja je branila srpsku nejač, nije vršila zločine niti upadala u sela kao što su to radili pripadnici takozvane Armije BiH, rekao je danas predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić na obilježavanju 21 godine od smrti generala Talića.

Stevandić je rekao da je general Talić imao privilegiju da živi u vremenu kada je srpski narod bio u najvećoj slozi na ovoj strani rijeke Drine.

– General Talić je komandovao Prvim krajiškim korpusom Vojske Republike Srpske koja je branila srpsku nejač, probijala koridor i nije vršila nikakve zločine niti upadala u sela kao što su to radili pripadnici takozvane Armije BiH – rekao je Stevandić i dodao da je Srpska stvorena u vrijeme najveće srpske sloge koja je i danas potrebna da bi se sačuvalo srpstvo.

 

U Piskavici kod Banjaluke obilježena je 21 godina od smrti general-pukovnika Momira Talića, komandanta Prvog krajiškog korpusa i načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske.

Slične novosti

Komentari