Home » Stevandić uputio čestitku povodom Međunarodnog dana žena

Stevandić uputio čestitku povodom Međunarodnog dana žena

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je svim ženama 8. mart – Međunarodni dan žena, sa željom da im i ovaj praznik donese sreću, porodični i profesionalni uspjeh.

  • Svim ženama, majkama, bakama, sestrama i kćerkama, iskrenim prijateljicama i pouzdanim i vrijednim saradnicama, želim srećan 8. mart! – poručio je Stevandić, naglasivši da su žene stub porodice i našeg društva.

On je istakao da su žene oličenje hrabrosti, snage i požrtvovanosti.

  • Naša je obaveza da radimo na njihovom osnaživanju, jer sa jakim ženama Republika Srpska je jača, stabilnija i prosperitetnija. Bez uspješnih žena nema ni ekonomskog napretka, koji je veoma važan za svako društvo i državu – naglasio je Stevandić.

On je istakao da će Narodna skupština Republike Srpske nastaviti da unapređuje zakonodavni okvir radi poboljšanja položaja žena u svim sferama javnog i privatnog života.

  • Želimo da povećamo broj žena na rukovodećim pozicijama, uz sistemsku afirmaciju i dosljednu primjenu prava žena i čvrstu borbu protiv nasilja nad njima – naveo je Stevandić.

Predsjednik parlamenta izrazio je zahvalnost svim ženama koje su, kako je naveo, dale nemjerljiv doprinos u izgradnji Republike Srpske i razvoju tolerantnijeg i boljeg društva.

  • Ne samo na ovaj praznik, već svaki dan treba da odajemo priznanje i poštovanje svim ženama zbog njihove uloge u društvu. Drage dame, srećan vam praznik! Želim vam mir, zdravlje i sreću – istakao je Stevandić.

Slične novosti

Komentari