Home » Stevandić: Srpska štiti svoju imovinu na najbolji način

Stevandić: Srpska štiti svoju imovinu na najbolji način

Piše INFO

Republika Srpska štiti svoju imovinu na najbolji mogući način, istakao je predsjednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić tokom skupštinskog zasjedanja.

Replicirajući poslaniku PDP-a Igoru Crnatku tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine za ovu godinu, Stevandić je rekao da nije vidio nikoga od poslanika osim Crnatka da brani Kristijana Šmita.

“Crnadak je rekao da nije vidio da je OHR napao imovinu Republike Srpske, jer ima zadatak da to ne vidi”, istakao je Stevandić.

Stevandić je rekao da je Šmit nelegalan i samozvani visoki predstavnik u BiH i da Republika Srpska u “Službenom glasniku” ne objavljuje ono što napiše Šmit.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na sudu jer brani interese i imovinu Republike Srpske”, dodao je Stevandić.

Šef kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak rekao je da Program rada parlamenta Republike Srpske pokazuje da Vlada i skupština nisu posvetili odgovarajuću pažnju problemu korupcije koja proizvodi brojne negativne posljedice za Srpsku.

Crnadak je upitao, zašto u ovom programu nema razmatranja zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, te predložio da se održi posebna sjednica parlamenta o sprovedenim skupštinskim odlukama i zaključcima.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku najviše odlikovanje, ističući da to najbolje pokazuje kolika je Dodikova posvećenost pravoslavlju i zaštiti interesa srpskog naroda na ovim prostorima.

Slične novosti

Komentari