Home » Stevandić: Presuda Dodiku donesena unaprijed, Srpska na to ne pristaje

Stevandić: Presuda Dodiku donesena unaprijed, Srpska na to ne pristaje

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da niko ne treba da potcijeni moć institucija Srpske i da vjeruje da neće adekvatno reagovati na bilo koju vrstu završtetka procesa koji se u Sudu BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Stevandić je rekao da to što politički predstavnici Srpske prisustvuju suđenju Dodiku u Sudu BiH ne znači da ne postoje drugi mehanizmi i mogućnosti da Narodna skupština zaštiti njegov i integritet institucija Srpske.

“Tako da niko ne misli da ima odriješene ruke da radi šta hoće“, istakao je konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu Stevandić i dodao da je jasno da je prvo donijeta presuda, a onda napisana optužnica, pa se sada sklapaju kockice i traže svjedoci.

To, poručio je Stevandić, neće biti prihvaćeno i zato bi bilo najpametnije da se proces protiv Dodika prekine, jer se ne može nevinom čovjeku suditi.

“Uvijek kad se pravi cirkus, kad se nešto ubrzava, to znači da je optuženi nevin”, konstatovao je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske zaključio je je da niko ne treba da očekuje od predstavnika institucija Srpske da će svojim rukama i učešćem napraviti oružje koje će joj doći glave.

“Taj dan niko neće dočektati, bez obzira na ovaj sudski proces jer mi znamo da je on vezan za nešto drugo, a ne protiv Milorada Dodika koji je alibi za pokušaj da se unište institucije i obesmisli postojanje Republike Srpske”, rekao je Stevandić.

Slične novosti

Komentari