Home » Stevandić: Potvrđena optužnica protiv Vasića politička i osvetnička

Stevandić: Potvrđena optužnica protiv Vasića politička i osvetnička

Piše INFO

Predsjednik Narodne skuštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je potvrđena optužnica Tužilaštva BiH protiv poslanika SDS Dragomira Vasića politička i osvetnička.

  • Sud BiH je vodio postupak istrage, koji je trajao 17 godina u slučaju Vasića, analizirajući period od 1993. do 1995. godine. Za tih 17 godina, od ugrožavanja njegovih ljudskih prava, te prava njegove porodice, maltretiranja njega, završilo se tako što je oslobođen po svim optužbama. Ono što se sada desilo jeste da se podiže optužnica protiv njega – kaže Stevandić na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini Srpske.

Ponovio je da je politička pozadina optužnice protiv Vasića evidentna i montirana.

  • Svjesno se ide na ugrožavanje svih ljudi, koji predstavljaju nekakvu kičmu nacionalne politike. Vasić je upravo činio kičmu te politike. Ovim se upućuje jasna poruka, da svi Srbi, koji imaju bilo kakav autoritet su na meti suda i tužilaštva – istakao je Stevandić.

Stevandić kaže da je Vasić kritikovao rad Suda BiH, te smatra da je ovo njihova osvetnička optužnica.

Podsjećamo, Sud BiH odbio je prigovore i potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv poslanika SDS-a Dragomira Vasića koja ga tereti za ratni zločin nad bošnjačkim stanovništvom u Zvorniku i okolini 92. godine.

Vasić je pravosnažno oslobođen optužbi 2021. ali je Tužilaštvo dvije godine kasnije ponovo podiglo optužnicu.

Slične novosti

Komentari