Home » Stevandić poručuje “Ako smo jedinstveni, napadači na Srpsku su nemoćni”

Stevandić poručuje “Ako smo jedinstveni, napadači na Srpsku su nemoćni”

Piše INFO

Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, poručio je da se svi oni koji ne vole Republiku Srpsku mogu osjećati razočaranim jer se na sastanku lidera parlamentarnih stranaka Republike Srpske pokazala sloga i jedinstvo, bez da su nečije političke sujete stale u prvi plan.

Gostujući u emisiji “Novo jutro” Pink televizije, Stevandić je istakao da se primjeti jedinstvo slično onom kad se stvarala Republika Srpska i kada je interes srpskog naroda bio u prvom planu. Snaga jedinstva srpske politike, kako ističe Stevandić, pokazala se količinom napada na društvenim mrežama.

Demonstrirajući jedinstvo, i imajući nakolonost naroda, Stevandić smatra da nije bitno što su mnogi međunarodni faktori protiv odluka sa sastanka, te da jakoj Republici Srpskoj više niko neće moći nametnuti bilo šta.

– Bosna i Hercegovina mora da funkcioniše samo na dogovoru. Nećemo dozvoliti donošenje odluka od bilo koje druge strane, jer ne želimo da budemo oštećeni. Pritisci mogu dovesti samo do nulizacije u Republici Srpskoj. Jučerašnji sastanak je prekretnica političkog djelovanja, jer nakon ovih odluka nema povratka – smatra Stevandić.

On kaže da je potrebno održati jučerašnji dogovor lidera stranaka iz Srpske, jer je samo konsenzusom moguće održati mir. Prošlo je vrijeme nametanja odluka, koje nisu ni po kojim zakonima, i više se neće moći popuštati – rekao je Stevandić.

Slične novosti

Komentari