Home » Stevandić: Odluka Suda BiH – krah pravnog sistema

Stevandić: Odluka Suda BiH – krah pravnog sistema

Piše INFO

Ukoliko van zvaničnih kanala postoji nekakav dio koji govori o tome da postoje komunikacije koje nisu zvanične i nisu objavljene, a da ih znaju ljudi prije nego što ih znaju istitucije, i Narodna skupština Republike Srpske, i oni koji su podnosili žalbu, onda je to jedan krah pravnog sistema i govori se o tome da se ovom zemljom upravlja ili iz OHR-a ili ambasada, izjavio je za RTRS predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Komentarišući odluku Suda BiH da odbije žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koji je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, Stevandić je poručio da “ako su već htjeli da naprave nekakvu vrstu performansa ili problema, onda su mogli jednostavno da vrate to Narodnoj skupštini na odlučivanje, a ne da oni odlučuju umjesto NSRS”.

– Ovo je možda i probni balon da se pokuša na neki način uvesti pravilo da se odluke donose van institucija koje su za to nadležne, a to je NSRS. U svakom slučaju cilj je sigurno rušenje vlasti na nivou BiH, prekompozicija van izborne volje srpskog naroda i svih građana Srpske što ovome daje još drastičniju dimenziju i siguran sam da ćemo morati da sjednemo unutar Srpske da se dogovaramo – rekao je Stevandić.

Sa druge strane, opasno je da postoje oni koji su oduševljeni mogućnošću da budu vlast van volje naroda.

– To će dodatno uticati na to da stvore podjelu unutar Srpske, jer uvijek je najveća podjela ako imate jednu vlast na nivou BiH, a drugu vlast na nivou Srpske, a volja naroda je identična – naveo je Stevandić

Slične novosti

Komentari