Home » Stevandić: Nova rezolucija o Srebrenici usmjerena na destabilizaciju BiH

Stevandić: Nova rezolucija o Srebrenici usmjerena na destabilizaciju BiH

Piše INFO

Predsjednik Narodnse skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da pokušaj Bošnjaka da u Savjet bezbjednosti UN proguraju novu rezoluciju o Srebrenici može samo doprinijeti destabilizaciji BiH, te napomenuo da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi.

Stevandić smatra da se Bošnjaci vraćaju starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba.

“Oni vide da ističe vrijeme toj politici koju su sprovodilili posljednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Republike Srpkse, kao i da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će, ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to sigurno loše uticati na budućnost BiH.

“A, mišljenje o tome u Republici Srpskoj i u velikom dijelu svijeta gdje Srpska dopire se sigurno neće promijeniti. Veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje”, napomenuo je Stevandić.

“Večernje novosti” su došle do saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsjedništva, te ukazala da u BiH godinama postoji zloupotreba kada je riječ o spoljnopolitičkom djelovanju

Slične novosti

Komentari