Home » Stevandić: Jedini pravi multikulturalizam postoji u Rusiji

Stevandić: Jedini pravi multikulturalizam postoji u Rusiji

Piše INFO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da jedini pravi multikulturalizam postoji u Rusiji.

Stevandić je istakao da u Ruskoj Federaciji tehnologija ne vodi ka dehumanizaciji, već prema očuvanju duhovnosti i tradicionalnih vrijednosti, ali i onih koje će u budućnosti olakšati život, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

“Imali smo mogućnost da se upoznamo sa svih 89 regiona, da upoznamo one koji se bave modernim tehnologijama, robotikom, IT sektorom, ali i one koji su posvećeni očuvanju prirode, kulturnih i istorijskih vrijednosti”, rekao je Stevandić koji je predvodio delegaciju Narodne skupštine tokom posjete izložbi “Rusija” u Moskvi na kojoj su predstavljene raznolikosti ruske kulture, tradicije, vjeroispovjesti, istorije i savremenih dostignuća.

Stevandić je, u ime delegacije Narodne skupštine Srpske, izrazio zahvalnost na mogućnosti da se na ovakav način bolje upozna Rusija, te pozvao sve da posjete ovu izložbu kako bi imali priliku da bolje razumiju raznolikosti ruske kulture.

Delegacija Narodne skupštine nastavlja zvaničnu posjetu Moskvi sastankom sa predsjednicom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko i učešćem u manifestaciji Ambasade Srbije u okviru koje će biti otkrivena memorijalna ploča žrtvama NATO agresije i predstavljena knjiga “NATO na sudu istorije” autora Gorana Petronijevića.

U delegaciji Narodne skupštine su poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Srđan Todorović i Aleksandar Trninić.

Slične novosti

Komentari