Home » Stevandić čestitao ambasadoru Ji Pingu rođendan Kine

Stevandić čestitao ambasadoru Ji Pingu rođendan Kine

Piše INFO

Narodna Republika Kina 1. oktobra slavi 72. rođendan, te je tom prilikom ambasador Kine u Bih Đi Ping poslao zahvalnicu i pozdrave predsjedniku Ujedinjene Srpske Nenadu Stevandiću, naglasivši međusobno prijateljstvo i pomoć koju ove dve zemlje imaju. Nenad Stevandić je čestitao ambasadoru Kine rođendan i tu čestitku prenosimo u cjelosti
 
Vaša Ekselencijo,
 
U ime političke stranke Ujedinjenе Srpskе i u svoje ime, želim da Vam od srca čestitam 1. oktobar, 72. rođendan velike, nama prijateljske države – Narodne Republike Kine.
NR Kini želim da nastavi u pravcu ekonomskog prosperiteta i obezbjeđivanja što boljeg socijlnog standarda za sve građane vaše države, kao i da nastavite jačati vašu ulogu i uticaj na globalnoj mapi svijeta. Svaki uspjeh NR Kine raduje i nas u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, jer smo u vama uvijek imali iskrene prijatelje. Među prvim zemljama ste koje su nam pružile izuzetno značajnu pomoć prilikom izbijanja pandemije virusa korona, iako ste i sami bili suočeni sa ovom pošasti i problemima koje je cijelom svijetu proizvela pandemija. Na tome Vam se, i ovom prilikom, iskreno zahvaljujem, kao i za svu dosadašnju podršku koju pružate našoj Republici i BiH. Lično me raduje što je posljednjih godina primjetna zainteresovanost naših mladih ljudi za kinesku kulturu i običaje, a za šta je najzaslužnija upravo Vaša Ambasada.
Vjerujem da će se i u narednom period nastaviti jačanje kulturološke, kao i političke i ekonomske uloge Kine na našim prostorima. Nadam se da ćemo nastaviti uspješnu saradnju i dodatno je unaprijediti u svim oblastima. Narodna Republika Kina je faktor stabilnosti i u regionu i u svijetu. Zbog toga bismo voljeli da NR Kina bude u budućnosti što prisutnija u regionu, kako biste pomogli stvaranju stabilnosti, bezbjednosti i ekonomskom napretku regiona.
Ovom prilikom posebno želim da Vam se zahvalim za poklon koji ste mi poslali u povodu obilježavanja tradicionalnog kineskog fesitava, a koji je dašak kineske tradicije unio i u moj dom, što je veoma obradovalo moju porodicu.
 
Vama, Vašoj porodici, kao i saradnicima u Ambasadi NR Kine, želim ličnu sreću i profesionalni uspjeh.
 
S poštovanjem, Nenad Stevandić
 
 

Slične novosti

Komentari