Home » Stanivuković otkrio da li će napustiti PDP ako ne bude kandidat

Stanivuković otkrio da li će napustiti PDP ako ne bude kandidat

Piše INFO

Nisam član stranke u kojoj vlada jednoumlje i u kojoj svako mora biti uz mene. PDP nije ni Mladen Ivanić, nije ni Branislav Borenović, nije ni Draško Stanivuković.

Rekao je ovo u razgovoru za MojuHercegovinu gradonačelnik Banjaluke i potpredsjednik PDP-a Draško Stanivuković koji se posljednjih mjeseci bori kako bi unutar stranke kojoj pripada dobio dovoljno glasova kako bi i zvanično ušao u borbu za drugi mandat. Na tom putu zvanično su mu se “ispriječili” druga dva potpredsjednika, Igor Crnadak i Milko Grmuša.

– To je dio demokratskog progresa. Svi mi činimo PDP i važno je reći da većina kroz demokratske procese uređuje politiku stranke. Sve je to samo dio demokratskih procedura. E sada… Mi živimo na brdovitom Balkanu i navikli smo na velike vođe. Navikli smo da veliki vođa kaže kada je dan i kada je noć, a onda cijela stranka viče to isto. PDP nije dio takve jedne politike. Pripadam partiji koja je zaista demokratska – rekao je Stanivuković.

On je potom upitan kako će se ponašati ukoliko stranačko rukovodstvo izabere nekog drugog, a ne njega.

– Samo kukavice odlaze i prave nešto novo kada ne ostvare unutar svoje stranke određeni cilj. Nekad kažete da se ne slažete sa nekim postulatima i sa nekim normama i nakon toga imate drugi vid političkog djelovanja, ali to je nešto drugo. Ali ako ne budete zadovoljni time što niste dobili kandidaturu? To podsjeća na malo dijete koje se duri zato što nije dobilo igračku. Takvo ponašanje često vidimo na političkoj sceni. Ja sam dio PDP-a cijelu jednu deceniju. To nije kratak vremenski period. Bilo je mnogo sjednica i mnogo odluka unutar samog PDP-a koje nisu išle meni na ruku, ali sam ostao tu i borio se. Sve je to dio političkog sazrijevanja i rasta unutar jedne stranke. Morate imati strpljenje – rekao je on.

Međutim, on ističe kako je prirodno da dobije šansu za obnovu mandata s obzirom na to da je gradonačelnik koji je, kako kaže, ostvario najveće rezultate.

– Ali, postoje organi stranke koji moraju da se poštoju. Postoje procedure kroz koje morate da prođete bez obzira na to ko ste i ja želim to da poštujem. Stranka kojoj pripadam takvim procedurama i takvom demokratijom samo snaži i jača. Bez obzira na ishod te bitke, pripadam PDP-u i siguran sam da sam svojoj stranci donio rast, mnogo dobrih rezultata i mandata – zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Slične novosti

Komentari