Home » Stanivuković izgubio na sudu: Igor Dodik 5.000 KM poklanja talentovanim sportistima

Stanivuković izgubio na sudu: Igor Dodik 5.000 KM poklanja talentovanim sportistima

Piše INFO


Osnovni sud u Banjaluci donio je presudu kojom se nalaže da Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, isplati Igoru Dodiku 5.000 maraka zbog klevete, objavio je Dodik na svom Tviter profilu.

Sud je zaključio da će tim iznosom uvećanim za zateznu kamatu biti nadoknađena nematerijalna šteta na ime satisfakcije zbog duševne boli nastale povredom ugleda i časti.
Stanivuković nije sudu dostavio odgovor na tužbu u propisanom roku, pa je Osnovni sud donio presudu zbog propuštanja.
Razlog za ovu presudu jeste izjava koju je Draško Stanivuković 26. maja 2020. godine, dao za RTV BN, a koja je emitovana kompletna u Dnevniku ove TV kuće i postavljena i na Youtube kanal pod nazivom “Bogatstvo Dodikove porodice”.
Stanivuković je obavezan da presudu o vlastitom trošku objavi u dnevnim listovima “Glas Srpske” i “Nezavisne novine”.
Draško Stanivuković se obavezuje i da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 554 KM, a sve u roku od 30 dana od dana donošenja presude.

“Uvijek ću biti za to da se informacije, ali i kritike iznose argumentovano i činjenično. Sve drugo moraće ovako jer nemam šta da krijem. Sredstva od svake takve presude biće proslijeđena za mlade i talentovane sportiste u Srpskoj”, napisao je komentarišući presudu Igor Dodik na svom Tviter profilu.

Slične novosti

Komentari