Home » Srbija pokazala osjećaj za pomoć susjedima

Srbija pokazala osjećaj za pomoć susjedima

Piše INFO

„Na ovaj način Srbija pokazuje da je humanitarnost i osjećaj za pomoć susjedu na prvom mjestu jer je Srbija prva priskočila u pomoć BiH i zemljama u okruženju u ovim teškim vremenima kad virus uzima svoj danak“, kazao je Radović.

Dugujemo veliku zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za donaciju 5000 vakcina koje su namjenjene zdravstvenim radnicima – istakao je dr Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS. 

„Na ovaj način Srbija pokazuje da je humanitarnost i osjećaj za pomoć susjedu na prvom mjestu jer je Srbija prva priskočila u pomoć BiH i zemljama u okruženju u ovim teškim vremenima kad virus uzima svoj danak“ – kazao je Radović.

On je rekao da ovom donacijom će se spasiti životi zdravstvenih radnika koji na prvoj liniji zdravstvenog sistema vode borbu protiv ove opake bolesti.

„Potpuno je nepotrebno i neodgovorno ponašanje pojedinih ministara u Savjetu ministara BiH koji su iskazali sumnju u ovaj veliki i prije svega ljudski gest. Birati politikanstvo umjesto zdravlja zdravstvenih radnika jeste neodgovoran i nepromišljen čin. Upravo nas je takvo ponašanje predstavnika vlasti u BiH dovelo u situaciju da danas ne znamo kada ćemo dobiti prve količine vakcina kako bismo spašavali živote naših građana“, istakao je zamjenik predsjednika SDS.

Da je Savjet ministara, po ugledu na evropske zemlje,kaže Radović, na vrijeme obezijedio dovoljnu količinu vakcina, žrtava bi bilo mnogo manje. 

„Ovako se BiH nalazi u nizu možda i poslednjih država čiji će se građani vakcinisati. Postavlja se pitanje šta reći građanima u maju ili junu kada ne budu mogli da putuju u zemlje Evropske unije, SAD ili Velike Britanije“, zaključio je Radović.

Slične novosti

Komentari