Home » Sprema li se “Evroprajd” i u Banjaluci?

Sprema li se “Evroprajd” i u Banjaluci?

Piše INFO

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, uz podršku partijske koleginice Jelene Trivić, koja je i kandidat za predsjednika Srpske na predstojećim izborima u BiH, sprema pisani zahtjev, odnosno molbu i prijedlog organizatorima održavanja “Evroprajda” u Beogradu da se “Evropska nedjelje ponosa” održi u ovom gradu, jer je Banjaluka, kako navode, otvoren evropski grad za sve i grad gdje se poštuju sva prava, pa i LGBT populacije, objavio je portal “Politički.rs”.

Portal “Politički.rs” navodi da je “prema informacijama koje su dobili od pojedinaca bliskih trebinjskom pokretu Za pravdu i red, koji vodi narodni poslanik Nebojša Vukanović, Banjaluka spremna da bude domaćin Evroprajda“.

“Naši izvori iz udruženja Za pravdu i red naveli su da je prijedlog Stanivukovića i Trivićeve usaglašen i sa pojedinim evropskim predstavnicima u Sarajevu, koji su podržali ovu inicijativu i uputili im pohvale za napore koje čine da bi i naše društvo prihvatilo LGBT osobe”, ističe se u tekstu i dodaje da “očekuju da svi građani i političari pruže podršku paradi na kojoj bi se, ukoliko do nje dođe, pojavili i neki evropski predstavnici u znak podrške”, te se nadaju da rukovodstvo Republike Srpske i policija neće praviti problem, prenijela je Srna.

Pozivajući se na izvore u pokretu “Za pravdu i red”, u tekstu se navodi da “Stanivuković i Trivićeva smatraju da će organizacijom Evroprajda i u Banjaluci učiniti moralni preporod naroda i da će tako Banjaluka postati svijet“.

Iako je ova manifestacija otkazana u Beogradu, podsjeća se u tekstu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u subotu rekao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odluku o održavanju Evroprajda, ipak, donijeti 96 časova prije planiranog održavanja skupa.

Portal “Politički.rs” navodi da je Srpska pravoslavna crkva pozdravila odluku o otkazivanju “Evroprajda” u Beogradu, uz ocjenu da održavanje “parade” u službi LGBT ideologije ne bi bilo od koristi nikome, već bi izazvalo samo tenzije i nove podjele.

“Da li će biti Evroprajda u Banjaluci, na prijedlog već pomenutih protagonista, koji, svojim navodnim svjetskim stavom žele očarati javnost, a u stvari predstavlja klasičan primjer narcizma, samozaljubljenosti i samodovoljnosti, ostaje da se vidi!?”, navodi se u tekstu koji je objavio portal “Politički.rs”.

Slične novosti

Komentari